• Dato
  Mandag, 03. Okt 2022
 • Tid
  19.30
 • Sted
  Sønderborg Teater
 • Billetpriser incl. billetgebyr
  135 - 340 kr.
 • Køb billet Tilkøb

DEN POETISKE RAPTUS

FORESTILLING NR. 4

Om Holberg, teatertosser og kulturpolitik

Da Holbergs Den politiske kandestøber havde premiere i 1722, var det første gang, der blev opført en komedie på dansk. Dermed kan vi i år fejre 300-året for dansk teater, og jubilæet markeres med Den poetiske raptus om tiden, hvor Holberg ændrede dansk teater.

Ludvig Holberg har netop udgivet det satiriske heltedigt Peter Paars, som – ifølge ham selv – er blevet misforstået af en håbløs anmelderstab uden humor. På teatret i Lille Grønnegade ser den franske, flamboyante og fremsynede teaterchef monsieur Montaigu dog lyset i Holbergs krøllede hjerne, for han har fået den kontroversielle idé at opføre komedier på dansk. Kultur for folket og komedier på dansk er dog en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teatrets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus – alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke.

Komedie af Ernst Bruun Olsen, bearbejdet af Geir Sveaass, Kasper Wilton, Mette Borg
Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Ena Spottag Fog, Jesper Riefensthal, Simon Kongsted, Jeppe Marling m.fl. I alt 8 medvirkende
Instruktør: Geir Sveaass
Scenografi: Marianne Nilsson
Dramaturgi: Ninette Mulvad
Koreografi: Jeanette Binderup-SchuItz
Produktion: Folketeatret, www.folketeatret.dk

PRISGRUPPE 3